Bijbelstudie met de NCV – 1 – De NCV

Op de eerste avond van de nieuwe serie ‘Bijbelstudie met de NCV’, waarin we kijken hoe je Bijbelstudie kan doen met de vertaling, het interlineair en andere hulpmiddelen in de app, hebben we gekeken naar de NCV zelf. De avond bestond uit twee delen. Eerst werd de vertaalmethode besproken, daarna gingen we aan de slag met de app zelf.

De tweede avond is op donderdag 4 juli in de Aker. Lees meer hierover in de aankondiging of bekijk het evenement op facebook.

De vertaalmethode

Allereerst hebben we de vertaalmethode besproken. Wat voor vertaling is het? Waarom zou je letterlijk vertalen? Is een letterlijke vertaling altijd beter? Waarom werken andere vertalingen niet op die manier? Hieronder is de powerpoint en de audio van het eerste deel van de avond terug te luisteren.

Download audio

Wie meer wil lezen over dit onderwerp kunnen eens kijken op de pagina over de vertaling, waar ook meer voorbeelden zijn uitgewerkt, of de pagina van de vertaalmethode.

Aan de slag

Het tweede deel van de avond zijn we aan de slag gegaan met de app zelf. We hebben besproken hoe je een tekstplaats opzoekt, welke informatie je krijgt als je op een woord klikt en hoe je verschillende teksten naast elkaar kan openen. Wie al meer ervaring heeft met de app, zal wellicht niets nieuws tegenkomen, en heeft misschien meer aan de korte tutorials die er gemaakt zijn.